Un Berlín social per a tots!, Aturem els racistes! Nosaltres no ens deixem dividir!

D’acord amb l’ONU, a tot el món hi ha 60 milions de persones que fugen de la guerra, l’opressió i l’explotació – tantes com mai abans des de la Segona Guerra Mundial. Algunes d’elles troben el seu camí a Berlín. Les condicions per als refugiats segueixen sense ser acceptables. Encara han d’esperar molts dies a la freda intempèrie per a ser registrats o han de dormir en els gimnasos o en refugis improvisats. Alhora existeix habitatge buit i propietat no utilitzada que estan buits per raons especulatives. Així, l’antic Ministeri Federal de l’Interior, que es troba just al costat de LaGeSo, amb les seves 850 habitacions amb calefacció buides, costa a l’Estat mensualment més de mig milió d’euros.


Dret d’asil, allotjament digne, ocupació i educació per a tots

Fins i tot per la gent que viu ja aquí és cada vegada més difícil trobar un habitatge assequible. Berlín pateix una manca de desenes de milers d’habitatges i només es construeix anualment al voltant de la meitat dels que serien necessaris. L’administració pública no té fons suficients i les i els companys de les oficines públiques i hospitals pateixen una sobrecàrrega crònica. Els i les estudiants han d’estudiar en aules massa plenes i massa sovint en contenidors. Actualment falten a Berlín almenys 10 escoles, si la planificació no s’inicia immediatament, l’any 2030 seran al voltant de 80.
Ja sigui que visquis des de fa 70 anys o des de fa tres mesos a Berlín, que siguis de Wedding, Dortmund o Síria: Els que no es poden permetre el luxe d’un habitatge o escola privades, depenen de la infraestructura social de la ciutat.
L’estalvi austericida ha portat la infraestructura urbana als seus límits, i no només des de l’arribada de més refugiadxs
Necessitem urgentment més inversió en educació, habitatge i assistència social!
En lloc de seguir privant de drets als i les refugiadxs, allotjarlxs en campaments, prohibir-los que treballin i amenasar-lxs amb deportar-lxs de tornada a la guerra, la pobresa i la discriminació, necessitem un veritable dret d’asil i igualtat de drets per a totes les persones que viuen aquí


Cap pas endavant dels racistes i feixistes!

Gairebé tots els dies racistes, populistes de dreta i feixistes mobilitzen per incitar contra els migrants. Els incendis provocats en residències de refugiats i els atacs físics contra els migrants, contra els que assisteixen als refugiats i contra els dissidents són cada vegada més comuns.
L’extrema dreta acusa als i les refugiadxs de ser els culpables de l’escassetat d’habitatge, de la incautacion de gimnasos i de la manca de diners dels districtes, explotant així la falta de finançament social per la seva propaganda.
Sortim a trobar-lo sense deixar-nos dividir! Les fronteres no transcorren entre nacions, sinó entre els de dalt i els de sota!

Demandes:


Dret d’asil per a totes les persones que fugen de la guerra, l’opressió, la discriminació i la pobresa – No a la Fortalesa Europea!
Igualtat de drets, educació gratuïta i participació social per a totes les persones que viuen aquí
Per un habitatge assequible! Un programa d’habitatge urbà extens i la confiscació d’habitatges buits per a l’especulació
Pel ràpid trasllat descentralitzat dels refugiats a habitatges.
Per la creació de nous llocs de treball en el servei públic per a l’educació, la cura de nens, la construcció d’habitatges, l’administració. No al sostre de deute!
Els rics han de pagar: gravamen especial per a milionaris per a finançar programes socials
Prou de provocacions de l’extrema dreta! – Contra-el populisme de dretes i els feixistes!

Werbeanzeigen